Rabu, 17 Disember 2008

USRAH FUTSAL

USRAH FUTSAL

Alhamdulillah ,pada selasa lepas 16hb Dis 2008 kami dpp lipis Berjaya mengadakan satu lagi siri usrah ,tapi kali ini lain cikit , usrah kali ni kami panggal USRAH FUTSAL . Usrah kali ini kami buat di Padang Futsal Majlis Daerah Lipis.

Usrah kami macam biasa laaa… mula dengan sembahyang magrib , yang mengembirakan lagi kami dapat bersembahyang di atas padang futsal . Rasanya belum pernah lagi padang futsal tu dijadikan tempat solat, kira kami DPP LIPIS telah mengukir satu sejarah di Daerah Lipis..

Pada mulanya kami ingat Cuma dalam sekitar 12 hingga 18 orang sahaja yang datang sebab semasa magrib tu cuma 14 orang sahaja yang sembahyang . tapi kira berjaya juga la .Rupa rupanya macam biasa lepas magrib baru la ahli datang seorang demi seorang. Ingatkan lepasa sembahyang terus bolah main tapi ada sedikit masaalah. Semua taukan! Dalam perjuagan memang ada rintangan.

Lampu masih tidak dipasang kerana pelbagai hal . dalam pada itu ahli datang semakin ramai .Kami jawatan kuasa ambil kuputusan untuk solah isyak dulu. Allhamdulillah ,tengah berdoa lampupun bernyala…Selesai sembahyang kami pun buat halaqah dan sedikit tazkirah yang disampaikan oleh ustaz fazli. Jumlah kehadiran pada kali ini juga mencatat sejarah usrah kami . seramai hampir 50 orang. Jika di kira dengan anak anak tentu lebih lagi.
Berikut gambir sekitar futsal kami sedang berlangsung

KAMI HABIS MAIN SEKITAR JAM 10 30 MALAM. INSAALLAH KAMI AKAN BUAT LAGI PROGRAM PROGRAM SEPERTI INI. WALAUPUN PADA PERMULAAN USRAH KAMI HUJAN TURUN TAPI TAK LEBAT. KAMI TERUSKAN JUGA .ALHAMDULILLAH KAMI SEMUAA SELAMAT.

PROGRAM KALI INI KAMI TIDAK MENYEDIAKAN HADIAH TAPI PEMENANGNYA TETAP ADA.

Bergambar ramai ramai lepas main.


PEMAIN TERBAIK


PENJAGA GOL TERBAIK


JOHAN USRAH FUTSAL PERTAMA


PEMAIN HARAPAN


SESIAPAN YANG INGIN MENYERTAI KAMI BOLEH LAH LAPANGKAN MASA SETIAP SELASA MALAM. INSAALLAH ISLAM AKAN MENANG DI LIPIS.

CERITA AKAN BERSAMBUNG LAGI.
TAKBIR!!!Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 

blogger templates | Make Money Online