Isnin, 15 Jun 2009

MAKAN DI BANDAR LIPIS

DALAM TEMPOH 2 HUNGGA 3 MINGGU INI SAYA BARU BERPINDAH KE BANDAR LIPIS UNTUK MENERUSKAN PERNIAGAAN YANG SEDIKIT TERJEJAS KEBELAKANGAN INI . JADI TENTULAH SEDIKIT SEBANYAK ADA PERUBAHAN DALAM AKTIVITI HARIAN APABILA BEROPERASI DI BANDAR BERBANDING DI KAMPUNG.
PERKARA YANG SEMESTINYA BERLAKU IALAH MAKAN. KALI INI SAYA NAK MENGUTARAKAN SEDIKIT PASAL HARGA MAKANAN DI KEDAI KEDAI MAKAN SEKITAR BANDAR LIPIS.
BAGI YANG SELALU PERGI MAKAN DI BANDAR BANDAR SEPERTI KUALA LUMPUR TENTUNYA AKAN MENGATAKAN HARGA MAKANAN DI SINI SEPRTI DI KUALA LUMPUR.
SEMALAM SAYA DAN SAHABAT PERGI MAKAN DI SEBUAH KEDAI DI BANDAR LIPIS. KEDAINYA BIASA JEE.... TAKLAH MODEN SANGAT.. KAMI MAKAN NASI CAMPUR. SAYA BERLAUKAN SEPOTONG IKAN PARI DAN SAYUR DAN ULAM . SAHABAT SAYA INI BERLAUKAN SEKETUL AYAM DAN SAYUR SERTA TELUR MASIN ,KAMI MINUM ORENG DAN SIRAP. HARGA YANG KAMI KENA BAYAR IALAH RM 12.70. BERMAKNA SEORANG RM 6 LEBIH. BAGI KAMI YANG BERPENDAPATAN RENDAH DAN SEDERHANA MERASAKAN IANYA TERLALU MAHAL.
JADI SAYA MENGAMBIL KEPUTUSAN UNTUK MEMBAWA BEKAL DARIPADA RUMAH UNTUK MENGURANGKAN PERBELANJAAN SEHARIAN.

MUNGKIN AKAN DATANG SAYA AKAN MENULIS TENTANG RUMAH DAN KEDAI UNTUK DI SEWA.

1 ulasan:

  1. salam.. takpe lagi.. yang kami students mengalami masalah same juge.. hehe...

    p/s: ada kalangan para sahabat makan (makanan berat) dua hari sekali... ad juga yang 6 hari sekali... sebab menjaga perut..>kitab penawar bagi hati<

    Tapi jangan tak makan.. huhu

    BalasPadam

 

blogger templates | Make Money Online